priblizava se praznik pa se podsetimo nekih nacina kako mozemo da ofarbamo Uskrsnja jaja
SASTOJCI
Jaja po potrebi
ljuske od luka:crvene,zute,roze i bele
farba jestiva za jaja
jestivo ulje
sirce
najlon carape(iskoritite pocepane)
konac
Iseckajte makazicama sto sitnije ljuske
od crnog,belog i crvenog luka .Ne treba
da budu isti ili slicni komadi kako bi
nam bila jaja sto sarenija.Sve boje
pomesajte u jednu posudu.
Jaje prvo umocite u vodu zatim ga
uvaljajte u pripremljenu sarenu masu
ljuski sa svih strana.
Ovako pripremljeno jaje ubacite u parce
najlon carape,zategnite sto bolje i
krajeve zavezite sa koncem kako se
nebi otpustilo prilikom kuvanja.
kada ste pripremili umotana sarena jaja
stavite ih u serpu i nalite hladnom vodom,
gde ste dodali malo soli da bih se lepo
ljustila i pocnite ih kuvati na srednjoj
vatri desetak minuta.
U isto vreme stavite da provri voda za
farbu.Pripremite onoliko posuda koliko
imate razlicitih farbi.Provrelu vodu za
farbanje naspite u pripremljene posude,
kaskom vadite kuvano jaje i stavljajte ga
u posudu za zeljenu boju.U posudi sa
bojom jaje stoji otprilike 5,6 minuta,
vadeci ga proverimo jeli primilo dovoljno
boju.Izvadjena jaja iz farbe stavimo pod
ladnu vodu i ostavimo desetak minuta.
Nakon hladjenja jaja makazama odstraniti
najlon carapu i skinuti komadice ljuski od
luka.Ako vam ne ide skidanje ljuske
ostavite jaje par minuta u vodi tako
ce sve lako da se skine.
Ohladjena jaja premazite nauljenom krpicom .
Obradujte svoje najmilije sa korpom lepo
ukrasenih Uskrsnjih sarenih jaja
Prirodi cajevi zele svima srecan Uskrs.
prirodni cajevi
Нема коментара:
Постави коментар