Kuvano vino je omiljeno pice u zimskim hladnim danima.Osim sto uspesno zagreva telo posle setnje na mrazu ima niz zdrastvenih pogodnosti konzumirajuci ga u normalnim kolicinama
Kuvano vino se od davnina koristi kao
uspesan lek za saniranje temperature
prehlade kao i bolno grlo.
sta je potrebno za kuvano vino protiv prehlade
2dcl crnog vina
kasika secera
2,3 karanfilica
pola stapica cimeta
kascica naribane kore od pomorandze
(pomorandzu dobro oprati pre ribanja)
malo mlevenog bibera
kako se kuva vino protiv prehlade
Staviti da se kuva vino zajedno sa biberom
karanfilicem,stapicem cimeta,kada provri
dodati secer i kuvati dok se secer ne rastopi
ako je vino kiselije mozete po ukusu dodati
secer .Na kraju dodati naribanu koru od
pomorandze poklopiti vino par minuta i piti
dok je vruce
Kuvano vino,kao zimski topli napitak ,se
priprema razlicito od regije do regije na
primer pio sam kuvano vino na visokim Alpima
na 3 600 metara n.v. gde stavljaju po zelji
bosiljak,karanfilic,ribanu koru od pomorandze
ili limuna,cimet i svaka od ovih varijanti mi se
svidela
Kod suzbijanja temperature se preporucuje
posle case vina leci u krevet da se preznoji
Нема коментара:
Постави коментар