недеља, 4. март 2018.

Kuvano vino-za hladne dane i prehladu



Kuvano vino je omiljeno pice u zimskim hladnim danima.Osim sto uspesno zagreva telo posle setnje na mrazu ima niz zdrastvenih pogodnosti konzumirajuci ga u normalnim kolicinama




Kuvano vino se od davnina koristi kao

 uspesan lek za saniranje temperature

prehlade kao i bolno grlo.




sta je potrebno za kuvano vino protiv prehlade

2dcl crnog vina

kasika secera 

2,3 karanfilica

pola stapica cimeta

kascica naribane kore od pomorandze
(pomorandzu dobro oprati pre ribanja)

malo mlevenog bibera






kako se kuva vino protiv prehlade

Staviti da se kuva vino zajedno sa biberom

karanfilicem,stapicem cimeta,kada provri 

dodati  secer i kuvati dok se secer ne rastopi

ako je vino kiselije mozete po ukusu dodati

 secer .Na kraju dodati naribanu koru od

 pomorandze poklopiti vino par minuta i piti

dok je vruce



Kuvano vino,kao zimski topli napitak ,se 

priprema razlicito od regije do regije na 

primer pio sam kuvano vino na visokim Alpima

na 3 600 metara n.v.  gde stavljaju po zelji 

bosiljak,karanfilic,ribanu koru od pomorandze

ili limuna,cimet i svaka od ovih varijanti mi se 

svidela






Kod suzbijanja temperature se preporucuje 

posle case vina leci u krevet da se preznoji











Нема коментара:

Постави коментар