ZELENI CAJ-sadrzaj,korisni efekti i kontraindikacije
strana 1
Mali broj ljudi zna da zeleni caj ima mnogo prednosti za zdravlje i lepotu:antioksidans,protiv nadutosti,
Zeleni caj je vrsta caja napravljena od lisca Camelia Sinensis,zimzeleni zbun koji moze da naraste i do 2 metra visine.najvise se gaji u istocnoj Kini,Japanu,Indija.U preradi zelenog caja listovi nisu fermentirani tako da ne oksidiraju vec zadrzavaju prirodnu boju.Proces obrade je razlog da od iste biljke se dobija zeleni caj i crni caj,stim sto se listovi fermentiraju za crni caj .Zeleni caj sadrzi 50% posto manje kofeina od crnog caja,ali ima veca antioksidativna svojstva.
Povoljna svojstva zelenog čaja
Zeleni čaj pozitivno utice na naše zdravlje .Zadnjih godina je vrseno mnogo ispitivanja na delovanje zelenog caja i doslo se do saznanja da oni koji redovno konzumiraju zeleni caj imaju manji rizik dobijanja raka i bolesti srca.
glavni efekat zelenog caja
ANTIOKSIDANS:Zeleni čaj ima veliku antioksidativnu moć uglavnom zbog katehina, flavonoidi i antioksidansi u zelenom čaju koji povećavaju thermogenic učinak, usporava starenje kože, spriječiti nastanak kardiovaskularnih bolesti (tako su dobri za srce),smanjuju rizik od mozdanog udara i regulisu krni pritisak.
nastavak procitajte ovdehttps://posaonetjob.blogspot.it/2018/01/zeleni-caj-sadrzajkorisni-efekti-i27.html
izvor donna.fanpage.it/
prevod sa italijanskog N.Barjaktarevic
izvor donna.fanpage.it/
prevod sa italijanskog N.Barjaktarevic
Нема коментара:
Постави коментар