среда, 21. фебруар 2018.

OBNOVITE VASE TELO SPOLJA I IZNUTRA(Zeleni čaj, đumbir i cimet)

     Kombinacijom zelenog caja,djumbira i cimeta obnovicete vase telo spolja i iznutra.

     Preporucuje se u slučajevima prekomjerne težine, zadržavanja vode i kardiovaskularnih             problema, između ostalima.





Odabrali smo tri ljekovite biljke čija svojstva su vrlo
 korisna u prevenciji i liječenju raznih bolesti, a 
istovremeno bi nam podarili veliku količinu
vitamina, minerala i drugih hranjivih sastojaka.

U ovom članku ćemo objasniti nevjerojatne
 prednosti svakodnevnog pijenja zelenog čaja,
 đumbir i cimet, kombinacijskog lijeka koji osim
 što je ukusna to će biti blagoslov za svoje tijelo,
 iznutra i izvana



U kojim slučajevima može posluziti?

Ovaj caj  posebno se preporučuje u 
sljedećim slučajevima:


Osobe s problemima prekomjerne tjelesne
 težine ili gojaznoscu i koji imaju poteškoća
 u skidanju težine
Zadržavanje vode, potreba za klistirima, teške
 noge, otečene kapke
Kardiovaskularni problemi, visok nivo 
 kolesterola ili triglicerida
Slučajevi frigidnosti i nedostatka libida
Gingivitis, karijes i ostali zubni problemi
Loša probava i želučana hiperaktivnost
Dijabetes drugog tipa
Fibromyalgia, kronični umor, iscrpljenost
Ljudi kojima je  uvek hladno
Ljudi genetički predisponirani da pate 
od tumora

U nastavku ćemo vam pokazati koje su
prednosti svake od tri ljekovite biljke.





Prednosti zelenog čaja
Ima antioksidativni učinak, stoga
 usporava starenje stanica
To je prirodni antikancerogen
Ubrzava metabolizam i pomaže izgubiti 
težinu
Mali stimulans i poboljšava pažnju i
koncentraciju
Zaustavlja zadržavanje vode
Poboljšava zdravlje zuba i desni
Poboljšava neke kožne bolesti poput 
akni ili psorijaze
To smanjuje alergije
Umiruje stres


tè-verde-dimagrante






Prednosti đumbira
Pomaže u sprečavanju raka jajnika,
 prostate ili debelog crijeva
Poboljšava probavu
Povećava metabolizam
Sprecava  mučninu i vrtoglavicu, čak 
i tokom trudnoće
Zagrijava organizam
Ublazuje  bolove i upale u grlu
Poboljšati cirkulaciju
Zaustavlja zadržavanje vode
Pomaže u sprečavanju infekcija i
 povećava obranu organizma
Ima funkciju izlučivanja, koja pomaže
 eliminirati mucninu
Ublazava  glavobolje
Ublazava menstrualne bolove
Ona štiti naše kardiovaskularno zdravlje





Prednosti cimeta
To je stimolans i afrodizijak
Ima probavne efekte: smanjuje kiselost
 i nadutost
Smanjuje mučninu i povraćanje
Regulise nivo glukoze u krvi; zajedno sa
 stevijom, jedna je od dvije najprikladnije
 hrane u prirodnom liječenju dijabetesa
 drugog tipa
Dodaje toplinu i energiju tijelu
 Smanjuje bolest zglobova i kosti tokom
 vremena
Ima aperitivna svojstva (potiče apetit)
Smanjuje nivo kolesterola i rizik od 
patnje od kardiovaskularnih bolesti

To je snažan prirodni antikoagulant prirodni





Kako se pripremiti?

Kuvajte litru vode s malom kascicom đumbira
 i cimetom, u prahu ili sjeckani. Kada voda 
provri, smaci sa vatre i dodajte dvije kascice
  zelenog čaja; zatim ostaviti da odmori pet 
minuta. Filtrirati i staviti čaj u  bočicu da ga
 pijete tokom dana. Možete ga piti vruć, mlak 
ili hladan.

Ako želite zasladiti caj,  poželjno je zasladiti
 sa stevijom, prirodnim zaslađivačem koji
nema štetnog učinka na naše zdravlje, za
razliku od šećera ili umjetnih zaslađivača.

Možete dodatno poboljšati njegove učinke
 dodavanjem soka  od pola limuna.


Uzmajte ovaj caj svaki dan najmanje
mjesec dana kako biste primijetili njezine 
blagotvorne učinke.




Kako ga uzeti?
Da biste dobili maksimalnu korist od bilo
 kakve infuzije ljekovitog bilja, najbolji
 trenuci za njihovo piće su:

Na prazan zeludac, barem pola sata
prije doručka
Između obroka, barem pola sata prije jela
Savjetujemo vam da ne unesete ovu 
infuziju navečer, jer njezini diuretski i
 pročišćavajući učinci mogu prisiliti da se
 ustaje vise puta .
Kvalitetna infuzija

Kako bi bili sigurni u blagotvoran učinak
 svake biljke, važno je odabrati najbolje
 moguće sastojke.




Zeleni čaj: najbolje organski
Cimet: najbolji je Ceylán, koji je također vrlo aromatičan. Dobro je držati je uvijek čvrsto zatvoreno.
Đumbir: koristite ga ponajprije svježe, jednostavno izrendati u posudu za kuvanje caja. Ali možete ga kupiti u prahu, osiguravajući da je kvalitetan i aromatična.






tekst i slike pozajmljene:

  

prevod N.Barjaktarevic

























Нема коментара:

Постави коментар