Kombinacijom zelenog caja,djumbira i cimeta obnovicete vase telo spolja i iznutra.
Preporucuje se u slučajevima prekomjerne težine, zadržavanja vode i kardiovaskularnih problema, između ostalima.
Odabrali smo tri ljekovite biljke čija svojstva su vrlo
korisna u prevenciji i liječenju raznih bolesti, a
istovremeno bi nam podarili veliku količinu
vitamina, minerala i drugih hranjivih sastojaka.
U ovom članku ćemo objasniti nevjerojatne
prednosti svakodnevnog pijenja zelenog čaja,
đumbir i cimet, kombinacijskog lijeka koji osim
što je ukusna to će biti blagoslov za svoje tijelo,
iznutra i izvana
U kojim slučajevima može posluziti?
Ovaj caj posebno se preporučuje u
sljedećim slučajevima:
Osobe s problemima prekomjerne tjelesne
težine ili gojaznoscu i koji imaju poteškoća
u skidanju težine
Zadržavanje vode, potreba za klistirima, teške
noge, otečene kapke
Kardiovaskularni problemi, visok nivo
kolesterola ili triglicerida
Slučajevi frigidnosti i nedostatka libida
Gingivitis, karijes i ostali zubni problemi
Loša probava i želučana hiperaktivnost
Dijabetes drugog tipa
Fibromyalgia, kronični umor, iscrpljenost
Ljudi kojima je uvek hladno
Ljudi genetički predisponirani da pate
od tumora
U nastavku ćemo vam pokazati koje su
prednosti svake od tri ljekovite biljke.
Prednosti zelenog čaja
Ima antioksidativni učinak, stoga
usporava starenje stanica
To je prirodni antikancerogen
Ubrzava metabolizam i pomaže izgubiti
težinu
Mali stimulans i poboljšava pažnju i
koncentraciju
Zaustavlja zadržavanje vode
Poboljšava zdravlje zuba i desni
Poboljšava neke kožne bolesti poput
akni ili psorijaze
To smanjuje alergije
Umiruje stres
Prednosti đumbira
Pomaže u sprečavanju raka jajnika,
prostate ili debelog crijeva
Poboljšava probavu
Povećava metabolizam
Sprecava mučninu i vrtoglavicu, čak
i tokom trudnoće
Zagrijava organizam
Ublazuje bolove i upale u grlu
Poboljšati cirkulaciju
Zaustavlja zadržavanje vode
Pomaže u sprečavanju infekcija i
povećava obranu organizma
Ima funkciju izlučivanja, koja pomaže
eliminirati mucninu
Ublazava glavobolje
Ublazava menstrualne bolove
Ona štiti naše kardiovaskularno zdravlje
Prednosti cimeta
To je stimolans i afrodizijak
Ima probavne efekte: smanjuje kiselost
i nadutost
Smanjuje mučninu i povraćanje
Regulise nivo glukoze u krvi; zajedno sa
stevijom, jedna je od dvije najprikladnije
hrane u prirodnom liječenju dijabetesa
drugog tipa
Dodaje toplinu i energiju tijelu
Smanjuje bolest zglobova i kosti tokom
vremena
Ima aperitivna svojstva (potiče apetit)
Smanjuje nivo kolesterola i rizik od
patnje od kardiovaskularnih bolesti
To je snažan prirodni antikoagulant prirodni
Kako se pripremiti?
Kuvajte litru vode s malom kascicom đumbira
i cimetom, u prahu ili sjeckani. Kada voda
provri, smaci sa vatre i dodajte dvije kascice
zelenog čaja; zatim ostaviti da odmori pet
minuta. Filtrirati i staviti čaj u bočicu da ga
pijete tokom dana. Možete ga piti vruć, mlak
ili hladan.
Ako želite zasladiti caj, poželjno je zasladiti
sa stevijom, prirodnim zaslađivačem koji
nema štetnog učinka na naše zdravlje, za
razliku od šećera ili umjetnih zaslađivača.
Možete dodatno poboljšati njegove učinke
dodavanjem soka od pola limuna.
Uzmajte ovaj caj svaki dan najmanje
mjesec dana kako biste primijetili njezine
blagotvorne učinke.
Kako ga uzeti?
Da biste dobili maksimalnu korist od bilo
kakve infuzije ljekovitog bilja, najbolji
trenuci za njihovo piće su:
Na prazan zeludac, barem pola sata
prije doručka
Između obroka, barem pola sata prije jela
Savjetujemo vam da ne unesete ovu
infuziju navečer, jer njezini diuretski i
pročišćavajući učinci mogu prisiliti da se
ustaje vise puta .
Kvalitetna infuzija
Kako bi bili sigurni u blagotvoran učinak
svake biljke, važno je odabrati najbolje
moguće sastojke.
Zeleni čaj: najbolje organski
Cimet: najbolji je Ceylán, koji je također vrlo aromatičan. Dobro je držati je uvijek čvrsto zatvoreno.
Đumbir: koristite ga ponajprije svježe, jednostavno izrendati u posudu za kuvanje caja. Ali možete ga kupiti u prahu, osiguravajući da je kvalitetan i aromatična.
tekst i slike pozajmljene:
prevod N.Barjaktarevic
Нема коментара:
Постави коментар