Visoka temperatura je obicno pracena
bakterijskom ili virusnom infekcijom i to
je odbrambena reakcija naseg imunog
sistema.
Temperatura je odbrambeni odgovor
naseg organizma u borbi protiv uzrocnika
bolesti, jer na taj nacin organizam
sprecava njihovo sirenje,zaustavlja ih i
neutralise njihovo stetno dejstvo.
Zbog toga ne treba temperaturu skidati
po svaku cenu. Kada je ipak visoka,tada
moze biti stetna za nas organizam i treba
brzo reagovati.
Evo nekoliko prirodnih nacina proverenih
vekovima .
Ako imate temperaturu pijte vise tecnosti
(caj,cedjene sokove,dosta vode sa limunom)
jer to podstice organizam da sze znoji.
Znojenje je prirodni mehanizam hladjenja
tela i izbacivanje stetnih toksina .
caj od kadulje(zalfija)
prokuvati kadulju svezu ili osusenu
najmanje 5 min.Skloniti sa vatre i
poklopiti 15 min.Procedjen caj piti u toku dana,
ne vise od 3 solje.
caj od litova breze
saku listova breze prelijte sa litar provrele vode
i ostavi 15 min da odstoji.procedjen caj piti naj
vise 3 solje dnevno.
caj od djumbira
mozete napraviti caj od djumbira u prahu ili
naseckanog svezeg.3 dcl vode staviti koren
od 2 cm svezeg korena i kuvati 15minuta
,prohladiti dodati limun i med.
prirodni cajevi
Нема коментара:
Постави коментар