субота, 24. фебруар 2018.

SKIDANJE TEMPERATURE


    Visoka temperatura je obicno pracena
 bakterijskom ili virusnom infekcijom i to
 je odbrambena reakcija naseg imunog
 sistema.



Temperatura je odbrambeni  odgovor 
naseg organizma u borbi protiv uzrocnika
 bolesti, jer na taj nacin organizam
 sprecava njihovo sirenje,zaustavlja ih i 
 neutralise njihovo stetno dejstvo.


Zbog toga ne treba temperaturu skidati
 po svaku cenu. Kada je ipak visoka,tada 
moze biti stetna za nas organizam i treba 
brzo reagovati.
Evo nekoliko prirodnih nacina proverenih 
vekovima .





Ako imate temperaturu pijte vise tecnosti
(caj,cedjene sokove,dosta vode sa limunom)
jer to podstice organizam da sze znoji.
Znojenje je prirodni mehanizam hladjenja
 tela i izbacivanje stetnih toksina .


caj od kadulje(zalfija)

prokuvati kadulju svezu ili osusenu 
najmanje 5 min.Skloniti sa vatre i 
poklopiti 15 min.Procedjen caj piti u toku dana,
ne vise od 3 solje.


caj od litova breze

saku listova breze prelijte sa litar  provrele vode
 i ostavi 15 min da odstoji.procedjen caj piti naj 
vise 3 solje dnevno.






caj od djumbira


mozete napraviti caj od djumbira u prahu ili 
naseckanog svezeg.3 dcl vode staviti koren 
od 2 cm svezeg korena i kuvati 15minuta
,prohladiti dodati limun i med.








prirodni cajevi


Нема коментара:

Постави коментар